WordPress – Forskellen på sider og indlæg

Som standard giver WordPress dig to måder at oprette indhold på – Indlæg, og sider. Men hvad er forskellen egentlig?

Der er rigtig mange der stadig ikke ved hvad forskellen er, og det er faktisk vigtigt at du lærer at bruge indlæg og sider korrekt når du tilføjer nyt indhold på din WordPress hjemmeside.

Her i dette indlæg vil jeg forklare dig forskellen på indlæg og sider er, samt hjælpe dig med at forstå hvornår du skal bruge hvilke indholdstyper på din hjemmeside.

WordPress indlæg

WordPress indlæg bliver brugt til blogs, nyhedsmagasiner, og artikler hvorimod at sider hjælper dig med at skabe hjemmesiden rundt om.  Det er indlæg der oftest bliver brugt når vi snakker om WordPress hjemmesider.

WordPress indlæg har en officiel publiceringsdato. Datoen bliver brugt af hjemmesiden til at vise det nyeste indhold til de besøgende på siden så de ikke skal lede efter det. Når du skriver blogs, artikler, eller nyheder vil dine indlæg altså blive sorteret efter datoen.

Når du opretter et WordPress indlæg i dit kontrolpanel har du muligheden for at tildele indlægget både kategorier, og tags. Dette kan hjælpe dig med at organisere indlæggene på din side, og gøre det nemmere for dine besøgende at finde det indhold de leder efter.

Alle kategorier og tags du opretter har en arkiv-side hvor alle indlæggene bliver sorteret efter publiceringsdato. Disse tildeler du i højre side under “Kategorier” og “Tags.

nyt-blog-indlaeg

WordPress indlæg på siden oprettes også med en offentlig forfatter der giver de besøgende mulighed for at se hvem der har skrevet indlægget, dette vises oftest ved siden af publiceringsdatoen for indlægget.  Hvis du klikker på en forfatter på WordPress siden får forfatteren også siden egen arkiv side, hvor du kan læse flere indlæg som personen har skrevet.

WordPress indlæg kan oprettes i forskellige indlægsformater, og det er for at gøre det nemmere at style dit indlæg ud fra hvilken indholdstype der skal bruges. De mest normale formater er Standard (Tekstindlæg), galleri, video, lyd, status, citat og link.

WordPress indlæg bliver også vist i dit RSS-feed. RSS-feedet gør det nemmere for dine besøgende at få de nyeste indlæg fra siden, man kan nemlig abonnere på et RSS-feed hvis man har en RSS læser.

WordPress sider

WordPress sider har ikke en publiceringsdato men er derimod beregnet til statisk og tidløst indhold. Dette kan for eksempel være din kontakt side, eller om os side. Sider bruges til at holde på informationer om hjemmesiden, og det vil derfor ikke give mening at liste indholdet efter dato for det er noget folk altid skal kunne se.

WordPress sider er organiseret hierarkisk, som betyder at side kan have ”forælder”.  Primært påvirker dette kun URL-strukturen, men det hjælper dig også med at gruppere dit statiske indhold. Disse sider bliver ikke vist i RSS-feedet da de ikke er tildelt en publiceringsdato.

Når du opretter en ny WordPress side har du mulighed bruge forskellige skabeloner afhængig af hvordan du ønsker siden skal se ud.  Dette gøres i højre side under attributter.

Hvad skal jeg så vælge?

Hvis du skal skrive en nyhed, et blogindlæg eller en artikel på din hjemmeside så vælg et indlæg – og hvis du skal bruge en statisk indholdsside så vælg en side.

Der er ingen grænser for hvor mange sider du kan oprette, og heller ingen grænser for hvor mange indlæg du kan oprette.

Fandt du ud af forskellen?

Jeg håber denne lille guide var med til at opklare forskellen på WordPress indlæg og sider. Hvis du har spørgsmål til blogindlægget er du altid velkommen til at kontakte mig, ligeledes hvis du har brug for hjælp til en webopgave så giver jeg gerne et uforpligtende tilbud.

Tak fordi du læste med, vi ses!

Del indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *