Du har nok hørt det før, eller læst om det på andre hjemmesider. Hvis du vil rangeres højt på Google og andre søgemaskiner – så skal din hjemmeside være HTTPS beskyttet.
Hjemmesiden bliver HTTPS beskyttet med et SSL certifikat, og i dette indlæg kan du læse mere om hvordan du kan få HTTPS beskyttelse med SSL gratis på din side.
Men hvad er HTTPS beskyttelse, og hvad betyder SSL?
Hver gang du besøger en hjemmeside foretages en række HTTP forespørgsler til en server, når der bliver sat et s efter HTTP betyder det, at det foregår på en sikker forbindelse, så den data der overføres er krypteret. HTTPS står for Hyper Text Transfer Protocol Secure.
SSL er en forkortelse for Secure Socket Layer, og når man omtaler SSL og hjemmesider, handler det om et SSL certifikat som udstedes af en leverandør for at kunne tilbyde en sikker HTTPS forbindelse.
HTTPS og SSL handler altså om kryptering af data, og om sikkerhed på internettet. Det er blevet en standard i 2019 at din hjemmeside er beskyttet med SSL, og hvis din hjemmeside ikke er det, vil de fleste moderne browsere advarer de besøgende om at siden er usikker hvis de prøver at besøge den, hvilket er meget uhensigtsmæssigt og kan virke skræmmende på de besøgende.
Sådan får du et gratis SSL på din hjemmeside
Den gode nyhed er, at det er blevet utroligt nemt og ikke mindst gratis at HTTPS beskytte din hjemmeside. Førhen skulle man betale penge for at få beskyttet sin hjemmeside med et certifikat, og det var ikke unormalt at det kostede op mod 300 kr. pr. måned for sådan et, hvilket kan være en stor postering for mange mindre virksomheder.
Sådan er det heldigvis ikke nu! Let’s Encrypt blev lanceret i 2016, og er sidenhen vokset så meget at nu tilbyder mange webhotel udbydere SSL certifikater helt gratis på din hjemmeside – hvis du eksempelvis køber dit webhotel hos simply vil du altså kunne aktiverer dit SSL certifikat og blive beskyttet helt gratis.
Hos simply, og mange andre webhotel udbydere, er det så simpelt at du bare skal trykke på en knap også er dit certifikat tilknyttet. Certifikatet bliver også automatisk opdateret så det ikke udløber.
Når dit certifikat er aktiveret skal du huske, at hvis du bruger Google Analytics, webmaster tools og andre værktøjer at få tilføjet din https version af dit website da den nu ikke skal svare på HTTP mere. Det er også vigtigt at du får lavet korrekte redirects fra http:// til https:// så de besøgende får vist den rigtige version af dit website.
Lykkedes det dig at få SSL beskyttelse på din hjemmeside?
Jeg håber dette blogindlæg hjalp dig med at få SSL beskyttelse på din hjemmeside. Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte mig på e-mail web@steffenchristensen.dk, og hvis du har brug for hjælp til en opgave giver jeg gerne et uforpligtende tilbud.
Tak fordi du læste med, vi ses!